متن استاتیک شماره 70 موجود نیست
  • 1401/03/25
  • - تعداد بازدید: 72
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکزآموزشی درمانی خلیلی

برگزاری کنفرانس آشنایی با روش های نوین درمان وزوز گوش

.

 به گزارش روابط عمومی بیمارستان خلیلی یکشنبه بیست و دوم خردا د با حضور  دکتر محمودیان  ،استادیار  گروه شنوایی  دانشگاه  علوم پزشکی ایران , ورئیس  اداره  سلامت گوش  و پیشگیری  از کم شنوایی وزارت بهداشت  اولین  کارگاه کشوری  ادغام  برنامه سلامت  شنوایی  به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز   در سالن کنفرانس  شماره دو بیمارستان خلیلی   برگزار گردید .در این جلسه  اساتید گوش و حلق وبینی و داشجویان شرکت داشتند .

به گفته دکتر محمودیان رئیس اداره سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی وزارت بهداشت، با توجه به افزایش بار ناشی از اختلالات شنوایی در جامعه، اهداف برنامه سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی از طریق تلفیق این برنامه در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه (Primary Health Care) و جلب همکاری حداکثری سازمانهایی مانند بهزیستی امکانپذیر است.

دکتر محمودیان همچنین خاطر نشان کرد پس از آغاز به کار اداره سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی وزارت بهداشت در سال 1393، خوشبختانه ایران به یکی از همکاران سازمان جهانی بهداشت در این حوزه تبدیل و اقدامات قابل توجهی را انجام داده است.

در رتبه بندی سال های سپری شده زندگی همراه با معلولیت (Years Lived with Disability) و بار کلی بیماری ها در سال 2010، کم شنوایی، رتبه 13 را به خود اختصاص داده بود و متاسفانه با افزایش 10 برابری بار این اختلال در سال های اخیر، هم اکنون در جایگاه سوم این رده بندی قرار دارد.

  در ادامه، دکتر سید بصیر هاشمی مدیرگروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مسئول مرکز کاشت حلزون شنوایی شیراز نیز گفت: ناشنوایی به عنوان معلولیتی خاموش، فرد را با دنیای سکوت و انزوا مواجه می کند. همچنین دامنه اختلال شنوایی می تواند از خفیف تا عمیق باشد که در حالت خفیف فرد از درک برخی صداها عاجز است، اما در نوع عمیق، عدم توانایی درک اصوات محیطی و گفتاری، منجر به اختلال در رشد و تکامل زبان و عدم امکان برقراری تعاملات اجتماعی مناسب و کارآمد می شود. 

دکتر سید بصیرهاشمی تشخیص زودهنگام مشکلات شنوایی را بسیار مهم دانست و یکی از مهمترین روش های تشخیصی اختلالات شنوایی را غربالگری عنوان کرد. وی با بیان این که در جهان به ازای هر هزار نفر یک نفر ناشنوا متولد می‌شود و این آمار شامل کشور مان هم هست گفت:در استان فارس سالانه بین 80تا 100نفر ناشنوا متولد می‌شوند که با کاشت حلزون شنوایی کاملا شنوا می‌شوند.

دکتر هاشمی با بیان این که بهترین زمان کاشت حلزون شنوایی برای کودکان کم شنوای شدید تا عمیق سن زیر دوسال است گفت برای افراد بزرگ سالی که قبلا شنوا بوده اند، ولی به دلیل بیماری یا عوامل دیگر دچار افت شنوایی شدید تا عمیق شده اند نیز کاشت حلزون شنوایی مناسب است و شنوایی خود را بدست می آورند.
دکتر هاشمی همچنین گفت: روش دیگری که می‌توان ناشنوایان را شنوا کرد کاشت الکترود شنوایی در ساقه مغز آنهاست که این روش هم بعد از تهران در شیراز با موفقیت انجام شد.

ایشان ضمن ابراز خرسندی از اقدامات اداره سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی وزارت بهداشت، اعلام کرد، پس از آغاز برنامه کاشت حلزون شنوایی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تاکنون بالغ بر از دو هزار عمل موفق در این حوزه انجام شده است که بخشی از این مراجعین نیز از استانهای بوشهر، کهکیلویه و بویراحمد، هرمزگان، خوزستان و سیستان و بلوچستان می باشند.

  


 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 62008
کلیدواژه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید