متن استاتیک شماره 70 موجود نیست
  • 1397/11/30
  • - تعداد بازدید: 35
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیشتر بدانیم

هر آنچه درخصوص ظروف یکبار مصرف باید بدانیم

به گزارش روابط عمومی مرکزآموزشی درمانی خلیلی به نقل از فاطمه کشاورزی " مسئول بهداشت محیط مرکزآموزشی درمانی خلیلی " مصرف غذا و نوشیدنی‌های داغ در ظروف یکبار مصرف پلی اتیلنی(پلاستیکی) می‌تواند سرطان زا باشد.

 مسئول بهداشت محیط مرکزآموزشی درمانی خلیلی گفت :پلاستیک ها از یکسری "مونومر" از مشتقات نفتی مانند پروپان و یا اتان تشکیل شده اند که تحت فرایندهایی تبدیل به پلیمر می شوند. پلیمرها تاثیری بر سلامت انسانها ندارد اما زمانی که آنها در مجاورت غذاهایی با دمای بالا و یا با خاصیت اسیدی قرار می گیرند به مونومرها تجزیه شده که مونومرها حاوی مواد سمی بوده و در درازمدت عامل ایجاد سرطان در انسانها می شود.

وی  اظهار داشت : همچنین هرگز از بطری‌های پلاستیکی استفاده شده آب معدنی برای تهیه یخ استفاده نکنید. بسیاری از افراد برای خنک شدن آب این بطری ها را در فریز گذاشته که با  فریز کردن بطری های آب باعث شکسته شدن پلیمرها به مونومرهای سمی می شوند که در درازمدت عوارض سرطانزایی چنین اقداماتی در دستگاههای گوارشی و مغز نمود پیدا می کند .

فاطمه کشاورزی افزود : تا حد امکان از ظروف یک بار مصرف استفاده نکنید.در صورت نیاز از ظروف یک بار مصرف گیاهی  استفاده کنید. از بطری‌هایی استفاده کنید که قابلیت شستشو و دوباره پر شدن را دارند، اولویت به ترتیب با ظروف شیشه ای، فلزی، کاغذی است.ظروف یک بار مصرف سفید و فوم دار برای مواد غذایی سرد و گرم ( با دمای پایین تر از 60 درجه) مناسب است. ظروف یک بار مصرف بی‌رنگ و شفاف فقط برای غذا و نوشیدنی‌های سرد مناسب است.

 

او ادامه داد:  ظروف پلاستیکی را در مایکروویو قرار ندهید. هرگز بطری آب معدنی یا ظروف پلیمری را در مجاورت نور خورشید قرار ندهید. حرارت و نور خورشید باعث آزاد شدن ترکیبات خطرناک این ظروف می‌شود و احتمال سرطان زایی آنها افزایش پیدا می‌کند. برای مواد غذایی داغ از فویل‌های آلومینیومی استفاده کنید.از لیوان‌های کاغذی (گیاهی) برای مایعات گرم استفاده شود. این ظروف به طور معمول از نشاسته ذرت، گندم و سیب زمینی تهیه می‌شوند. اگرچه کمی گرانتر از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی هستند اما مواد شیمیایی و سمی کمتری داشته و طی چندین ماه در خاک تجزیه می‌شوند. به هیچ عنوان از بطری‌های پلیمری برای نگهداری مایعات اسیدی مثل آبلیمو، آبغوره و سرکه استفاده نشود.

 

 

مسئول بهداشت محیط مرکزآموزشی درمانی خلیلی توضیح داد : استفاده از ظروف یکبار مصرف نه تنها باعث سرطان زایی می گردد  همچنین بعلت عدم سازگاری با محیط زیست و طبیعت و از بین رفتن سرمایه ملی در اثر استفاده از منابع غیرقابل تجدید را به همراه دارد.استفاده از ظروف یک بارمصرف پلاستیکی که باعث دفع زباله های ظروف پلاستیکی و انباشت آنها در طبیعت و محیط زیست می شود، به مرور منابع آبی و خاکی، دریاها، رودخانه ها و حیات جانداران و گیاهان را تهدید می کند.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 4613
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید