متن استاتیک شماره 70 موجود نیست
  • 1401/06/06
  • - تعداد بازدید: 45
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
مرکزآموزشی درمانی خلیلی

غذاهائی که با آب مروارید مبارزه می کنند

.

به کدورت عدسی چشم آب مروارید گفته می شود این عارضه بدلیل کوآگوله شدن یا انعقاد تدریجی فیبرهای پروتئینی عدسی چشم که در حالت عادی شفاف هستند، ایجاد می شود. در این بیماری لایه غیر شفافی بر روی عدسی چشم ایجاد می شود که بیشتر در سالمندان اتفاق می افتد.

آب مروارید غالبا عارضه ای بدون درد است که باعث تاری دید می گردد در صورت عدم درمان این وضع بتدریج بدتر می شود و در نهایت می تواند منجر به نابینائی شود.

کمتر کسی می ‌داند که آب ‌مروارید با تغذیه ارتباط دارد این بیماری چشمی هم مانند بسیاری از بیماری ‌های دیگر بر اثر رژیم غذایی نامناسب تشدید می‌ شود؛ به طوری که اگر فردی مبتلا به چاقی، دیابت ، فشارخون، چربی خون بالا  باشد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آب ‌مروارید قرار می گیرد.

مواد غذائی مفید:

  کلم و سایر سبزیهای برگی سبز رنگ، هویج، زردآلو و سایر میوه ها و سبزیهای زرد و نارنجی رنگ حاوی کاروتن هستند دریافت زیاد کاروتن با کاهش خطر ابتلا به آب مروارید همراه است احتمالا کاروتن با غیر فعال کردن رادیکالهای آزاد خطرناک، چشم را در برابر تخریب آنها محافظت می کند اسفناج در میان سبزیها در کاهش خطر ابتلا به آب مروارید بسیار مؤثر شناخته شده است.

پرتقال، گریپ فروت و سایر مرکبات، توت ها، سبزیهای برگی سبز رنگ، گوجه فرنگی تأمین کننده ویتامین C هستند این ویتامین چشم را در برابر تخریب ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت می کند مشاهده شده است افرادیکه روزانه بیشتر از 4واحد از گروه میوه ها و سبزیها استفاده می کنند کمتر به این بیماری مبتلا می شوند.

مغزها و روغنهای گیاهی بدلیل داشتن ویتامین E نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلا به آب مروارید دارند.

توت ‌فرنگی، تمشک، گیلاس و آلبالو حاوی فلاونوئیدهای فراوانی هستند که در پیشگیری از آب ‌مروارید بسیار کمک‌ کننده‌ هستند.

 شیر بدلیل داشتن ویتامین‌هائی نظیر ویتامین B6 و ریبوفلاوین نقش موثری در به تأخیر انداختن یا جلوگیری از بروز آب‌ مروارید دارد.

مصرف سیگار و سایر دخانیات با کاهش سطح ویتامین C زمینه ابتلا به بیماری آب مروارید را فراهم می کند.

کنترل وزن همراه با داشتن یک برنامه غذایی متعادل و متنوع شامل انواع گروههای غذایی به خصوص شیر کم‌چرب، میوه‌ها و سبزی‌های تازه در کنار مغز دانه‌های خام و بی ‌نمک می ‌تواند هم از بروز این بیماری در سنین بالا پیشگیری کند و هم در میان بیماران به کاهش شدت بیماری‌ کمک کند.

به کدورت عدسی چشم آب مروارید گفته می شود این عارضه بدلیل کوآگوله شدن یا انعقاد تدریجی فیبرهای پروتئینی عدسی چشم که در حالت عادی شفاف هستند، ایجاد می شود. در این بیماری لایه غیر شفافی بر روی عدسی چشم ایجاد می شود که بیشتر در سالمندان اتفاق می افتد.

آب مروارید غالبا عارضه ای بدون درد است که باعث تاری دید می گردد در صورت عدم درمان این وضع بتدریج بدتر می شود و در نهایت می تواند منجر به نابینائی شود.

کمتر کسی می ‌داند که آب ‌مروارید با تغذیه ارتباط دارد این بیماری چشمی هم مانند بسیاری از بیماری ‌های دیگر بر اثر رژیم غذایی نامناسب تشدید می‌ شود؛ به طوری که اگر فردی مبتلا به چاقی، دیابت ، فشارخون، چربی خون بالا  باشد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آب ‌مروارید قرار می گیرد.

مواد غذائی مفید:

  کلم و سایر سبزیهای برگی سبز رنگ، هویج، زردآلو و سایر میوه ها و سبزیهای زرد و نارنجی رنگ حاوی کاروتن هستند دریافت زیاد کاروتن با کاهش خطر ابتلا به آب مروارید همراه است احتمالا کاروتن با غیر فعال کردن رادیکالهای آزاد خطرناک، چشم را در برابر تخریب آنها محافظت می کند اسفناج در میان سبزیها در کاهش خطر ابتلا به آب مروارید بسیار مؤثر شناخته شده است.

پرتقال، گریپ فروت و سایر مرکبات، توت ها، سبزیهای برگی سبز رنگ، گوجه فرنگی تأمین کننده ویتامین C هستند این ویتامین چشم را در برابر تخریب ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت می کند مشاهده شده است افرادیکه روزانه بیشتر از 4واحد از گروه میوه ها و سبزیها استفاده می کنند کمتر به این بیماری مبتلا می شوند.

مغزها و روغنهای گیاهی بدلیل داشتن ویتامین E نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلا به آب مروارید دارند.

توت ‌فرنگی، تمشک، گیلاس و آلبالو حاوی فلاونوئیدهای فراوانی هستند که در پیشگیری از آب ‌مروارید بسیار کمک‌ کننده‌ هستند.

 شیر بدلیل داشتن ویتامین‌هائی نظیر ویتامین B6 و ریبوفلاوین نقش موثری در به تأخیر انداختن یا جلوگیری از بروز آب‌ مروارید دارد.

مصرف سیگار و سایر دخانیات با کاهش سطح ویتامین C زمینه ابتلا به بیماری آب مروارید را فراهم می کند.

کنترل وزن همراه با داشتن یک برنامه غذایی متعادل و متنوع شامل انواع گروههای غذایی به خصوص شیر کم‌چرب، میوه‌ها و سبزی‌های تازه در کنار مغز دانه‌های خام و بی ‌نمک می ‌تواند هم از بروز این بیماری در سنین بالا پیشگیری کند و هم در میان بیماران به کاهش شدت بیماری‌ کمک کند.

تهیه کننده :خانم علینژاد کارشناس ارشد تغذیه 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 65670
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید