بیشتر بدانیم
ناخنک چیست
.
ناخنک یک بافت اضافی دارای عروق است که قسمتی از ملتحمه به روی قرنیه کشیده می شود .
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی خلیلی ،دکتر حسین جمالی "متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه" این مرکز گفت :
اگرچه علت بیماری دقیقا مشخص نیست ولیکن نورآفتاب هوای خشک وگرم ،گرد و غبار و زمینه ارثی ازعوامل موثر درایجاد آن می باشد .
درمراحل اولیه که ضایعه کوچک است وروی قرینه را نگرفته است علائم بیماری نیز خفیف می باشد ولی بتدریج ایجاد خارش ، سوزش و قرمزی چشم را می کند . درموارد پیشرفته تر بیماری ناخنک یک ضایعه عروقی قرینه چشم رادرگیر می کند وسبب تاری دید دربیمارمی شود .
ناخنک درافرادی که ازلنز تماسی طبی و یارنگی استفاده می کنند باعث عدم ثبات لنز تماسی بر روی چشم شده و سبب ناراحتی چشم در زمان استفاده از لنز می شود .
او ادامه داد اشعه ماوراء بنفش خورشید (UV) در ایجاد ناخنک مؤثر است بنابراین توصیه می شود افرادی که در مناطق آفتابی زندگی می کنند و مدت زیادی در معرض تابش آفتاب هستند از کلاه لبه دار و عینک آفتابی استفاده کنند . همچنین باد شدید و گرد و خاک ممکن است با تحریک چشم در ایجاد ناخنک مؤثر باشد .
در افرادی که ناخنک دارند معمولا ورود آب به چشم ها (در موقع شستن دست و صورت یا حمام کردن) باعث تحریک چشم و ایجاد سوزش و قرمز شدن چشم ها می شود .
درمراحل اولیه بیماری قطره اشک مصنوعی و پماد ویتامین A چشمی قرمزی و ناراحتی چشم راکنترل می کند .
درصورت درگیری قرینه (بیشتراز3 میلی متر) ، ناراحتی بیمار، مزاحمت دراستفاده ازلنز تماسی و یامسئله زیبائی این ضایعه باید باعمل جراحی برداشته شود . مسئله مهم درجراحی ناخنک عودمجدد آن است. براساس مطالعات انجام شده، برداشتن ناخنک به تنهائی سبب عود آن درتقریبا نیمی ازبیماران می گردد .
وی افزود: هم اکنون جهت کاهش میزان عود از داروهای ضد رشد ناخنک درحین عمل ویاپس ازآن ویااز پیوندهای مختلف استفاده می شود . این پیوند میتواند ازخود فرد و یا غشاء آمنیون باشد که بنا به صلاحدید جراحی تصمیم گیری می شود عمل جراحی می تواند تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام گیرد . قطره های چشمی ضد عفونت و ضد التهاب بنا به صلاحدید تا چندین هفته پس ازعمل جراحی باید توسط بیمار استفاده شود . قرمزی مختصر درناحیه عمل شده معمولا ظرف2 تا 3 ماه بطورکامل از بین می رود . داروهای ضد عود ناخنک بسیارسمی می باشند لذا درصورت تجویز پزشک بایستی مرتبا توسط پزشک ویزیت شود تا از عوارض دارو جلوگیری شود .
دکتر درپایان گفت:
-جهت جلوگیری از آثار سوء اشعه های خورشید حتما از عینک آفتابی استفاده کنید .
-تا جای ممکن از کار طولانی در محیط های گرم و خشک وگرد و غبار پرهیز نمایید .
-از مصرف قطره های مختلف بدون تجویز پزشک جدا خودداری نمایید . قطره های ضد التهاب معمولا دارای عارضه هستند و حتما باید توسط پزشک تجویز شود .
نظر دهید