متن استاتیک شماره 70 موجود نیست
  • 1398/04/06
  • - تعداد بازدید: 73
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
ترک کنیم،تا ترکمان نکنند

روز جهانی مبارزه با مواد مخدر

.

روانشناس مرکز آموزشی درمانی خلیلی ،مصرف دخانیات و عمدتا سیگار یکی از معضلات اساسی جامعه است که زیانهای بهداشتی ،اقتصادی ،فرهنگی،اجتما عی و اخلاقی را در بر دارد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی خلیلی ،"مریم منصوری "روانشناس این مرکز گفت:

تاثیر زیان بخش دخانیات منحصر به مصرف کنندگان آن نیست بلکه اطرافیان آنها که در محیط های بسته حضور دارند نیز در معرض خطر جدی قرار دارند. از میان شایع ترین بیمارهایی که با استعمال دخانیات در ارتباط است بیماریهای قلبی – عروقی ،ریوی و سرطانهای گوناگون را میتوان نام برد .

او افزود سیگارو انواع تنباکو اعتیاد آور است. نیکوتین به عنوان یک عامل دارویی علاوه بر ایجاد اعتیاد میتواند منجر به تغییرات خلق ،افسردگی و اضطراب نیز گردد.

خطر ایجاد سرطان ریه حدود 30-20 برابر در سیگاریها بیشتر از غیر سیگارهاست. در حقیقت سیگار کشیدن فاکتور خطر اصلی ابتلاء به سرطان ریه است.خطر ایجاد سرطان ریه مستقیما با تعداد سیگارهای کشیده شده در روز ، مدت سیگارکشیدن و محتوای قطران و نیکوتین سیگارهای کشیده شده ارتباط دارد.

سیگار کشیدن هم چنین یک عامل خطر اصلی برای ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی است.در حقیقت تاثیر سیگار از نظر میزان مشابه دو عامل خطر اصلی دیگر ،یعنی فشار خون و چربی خون بالا است.این مسئله منجر به بروز علائم قلبی همچون درد قفسه سینه ،تنگی نفس ،حمله قلبی و همچنین بستری ناتوانی و مرگ میشود.

ترک دخانیات در افراد مبتلا به بیمارهای قلبی خطر حمله قلبی مجدد و مرگ را فقط به میزان 50 درصد کاهش میدهد.

وی ادامه داد:استعمال دخانیات به هر شکل علاوه بر ایجاد سرطان ریه یک عامل خطر برای سرطانهایی نظیر حنجره ،حفره دهان و مری به شمار می رود.خطر سرطان سینه در زنان سیگاری و حتی زنانی که در معرض دود سیگار اطرافیان هستند بیش از زنانی است که با دود سیگار تماس ندارند.سرطان لوزالمعده و سرطان کلیه در افراد سیگاری شایع تر است.

یک سال پس از قطع مصرف سیگار، خطر بیماری عروق کرونر از جمله ،حمله قلبی و درد قفسه سینه به نصف کاهش می یابد.

15 سال پس از ترک سیگار ،خطر ابتلای شما به بیماریهای قلبی مانند کسی است که هرگز سیگار نکشیده است.بنابراین هر چه زودتر سیگار را کنار بگذارید تا طول عمر بیشتری داشته باشید.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 7387
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید